Hur skapar man ett konto?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan skapa ett konto med Gigapay från 16 års ålder om du är i Sverige, och från 18 års ålder för mottagare någon annanstans i världen. När du blivit inbjuden till Gigapay kan du logga in genom att klicka på knappen i det e-postmeddelande du fått, eller gå till https://app.gigapay.se/login/. Detta tar dig till sidan för att skapa ditt konto.

Välj ditt hemvistland och kom igång.

Steg 1: Profilinformation

Om du är en privatperson behöver vi din personliga information, förnamn och efternamn, födelsedatum och ditt skatteregistreringsnummer i det land där du har ditt hemvist samt eventuellt andra länder där du har ett skatteregistreringsnummer i.

Om du är ett företag eller en agentur behöver vi veta personuppgifter för en firmatecknare eller annan person med behörighet att skicka fakturor och ta emot betalningar i ditt företag. Detta på grund av att vi måste följa lagar mot penningtvätt.

Steg 2: Kontaktinformation

Bekräfta den e-postadress du kommer att använda för att ta emot meddelanden om tillgängliga betalningar och lägg till ett telefonnummer för att ta emot SMS-notiser.

Steg 3: Adress

Ge oss din hemadress eller din företagsadress.

Steg 4: Arbetsstatus

Detta steg är viktigt eftersom det hjälper oss att veta under vilka villkor vi kan skicka betalningar till dig. Du kommer att presenteras med 3 alternativ:

Privatperson: För dig som inte har ett företag eller är registrerad som en enskild näringsidkare så kan du ta emot betalningar direkt under ditt namn och personliga status.

Enskild firma: För dig som är registrerade som en enskild näringsidkare, även kallat enskild firma. Att vara en enskild näringsidkare tillåter dig att fakturera oss och ta emot korrekta inköpsorder från oss.

Företag: För dig som har en begränsad organisation, detta alternativ tillåter dig att använda din företagsstatus för att fakturera oss och om tillämpligt, ditt momsnummer.

Beroende på din status kommer du att presenteras med olika betalningsalternativ och avgifter i Gigapay. Individer har en högre avgift eftersom de inte behöver ha ett företag för att få betalt genom. Ett företag kan välja att fakturera oss gratis, men om de väljer att använda automatiserad fakturering (självfakturering) kommer en avgift att dras.

Vi behöver all denna information för att vara följsamma, därför är det viktigt att informationen är korrekt.

Om du väljer att lägga till företagsuppgifter

I nästa steg kommer du att uppmanas att tillhandahålla din företagsinformation.

Dessa omfattar ditt företagsnamn, adress, momsregistreringsnummer (om tillämpligt), företagets skatteregistreringsnummer och ytterligare information.

För användare med hemvist i Sverige

Du kan skapa ditt konto med ditt BankID, som hämtar all nödvändig information om dig. Notera att BankID är en personlig identifikationsmetod som endast får användas av dig själv. Om du inte har ett bank-ID kommer du att uppmanas att tillhandahålla din statliga ID-dokumentation, samt ett relevant arbetstillståndskort om tillämpligt.