Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingar
Om avgiften i Gigapay
Om avgiften i Gigapay
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Beroende på din arbetsstatus och de juridiska krav som ställs så har vi olika betalningsalternativ och avgifter för din tjänst:

För privatpersoner (4%):

  • Denna tjänst gör det möjligt för dig att ta emot pengar som privatperson, utan att behöva starta ett företag eller registrera dig som enskild näringsidkare. Som en del av tjänsten hanterar vi den finansiella rapporteringen, administrationen och innehållandet av skatter*, som du annars skulle behöva hantera om du skulle starta ett företag. Med denna tjänst överförs pengarna till ditt bankkonto inom några sekunder. Avgiften för denna tjänst är 4%.

*I Sverige håller vi inne sociala avgifter samt inkomstskatt, när så är fallet kommer det att tydligt specificeras innan du accepterar utbetalningen.

För företag och enskilda näringsidkare (0-2%):

  • Automatiserad faktura (2%): Undvik arbetet med att göra din egen faktura. Genom att använda självfakturering skapar vi fakturan åt dig och överför pengarna inom några sekunder till ditt bankkonto. Denna tjänst har en avgift på 2%.

  • Manuell faktura (0%): Tjänsten är gratis men du måste skicka din egen faktura till Gigapay. Fakturan betalas efter 15 dagar om du har följt våra fakturainstruktioner* på rätt sätt.

*Fakturainstruktionerna delas med dig efter att betalningen gjorts tillgänglig.


När det är en valutaomvandling görs betalningen gör vi betalningen via Wise banktjänst. Wise används även för alla andra valutor än SEK. När konverteringen görs medför detta en liten avgift.

Observera att det belopp du ser när en valutaomvandling ska göras är ett uppskattat belopp som inkluderar avgiften. Det verkliga beloppet kommer att göras när själva transaktionen görs och kan skilja sig något.

Fick du svar på din fråga?