Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingar
Fakturering utan att ha ett företag
Fakturering utan att ha ett företag
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi har skapat en faktureringslösning för privatpersoner med svenskt hemvist. Vår faktureringslösning innebär att du kommer att använda vår tjänst för att fakturera ett företag och få betalt som anställd hos Gigapay, d.v.s. få en lön.

Genom att använda denna tjänst skapar du först en utkastversion av din faktura och skickar den till din kund för godkännande. Efter att fakturan har godkänts av kunden, så ska fakturan betalas enligt den betalningsfrist har för dig.


När du börjar skapa din faktura med Gigapay anger du information om din kund. Se till att du anger rätt e-postadress till dem och att klienten är medveten om att du kommer att fakturera genom Gigapay.

Efter att du har skapat fakturautkastet, tryck på skicka för att skicka ett mail till din kund med fakturautkast.

Företaget som tar emot din fakturautkast kommer att kunna begära att du ändrar fakturan eller godkänna din faktura. När fakturan är godkänd och betald kommer du att se en betalning listad på din startsida. Detta innebär att du kommer att kunna acceptera denna betalning.


Kom ihåg att när pengarna har mottagits kommer Gigapay fortfarande att behöva betala dig som en anställd. Detta innebär att det kommer att dras av arbetsgivaravgifter, inkomstskatt och avgifter från betalningen.

Denna tjänst har en avgift på 5% av det fakturerade beloppet.

Fick du svar på din fråga?